Kunststofdak

Kunststofdakbedekkingen: 
Jordens Kunststofdakbedekkingen is gediplomeerd en  heeft al meer dan vijftien jaar ervaring met kunststofdakbedekkingen.Hier onder een korte beschrijvingen van enkele en meest voorkomende kunststofdakbedekkingen. 

Wat is een PVC Dakbedekking 
PVC staat voor de afkorting Poly Vinyl Chloride. Het is een plastomere/thermoplastische kunststof met toegevoegde weekmakers en UV stabilisatoren. De PVC dakbanen zijn verkrijgbaar met een polyestermat of een glasvezel inlage als bewapening met diverse breedte maten. De dakbanen zijn 1,2mm dik,zijn in verschillende kleuren leverbaar,zo zijn grijs, antraciet en wit standaard kleuren. De PVC kunststofdakbedekking is zeer geschikt voor mechanische daksystemen voor zowel platte als hellende daken tevens voor dakterrassen. PVC dakbanen zijn zeer goed lasbaar dmv hete lucht.

Wat is een TPO Folie 
TPO staat voor termoplastische Polyolefine, wordt vervaardigd uit milieu vriendelijke zuivere homogene termoplastische polyolefine en is bewapend met een Ht polyester. Het product combineert de positieve eigenschappen van een rubber verbinding en een termoplast en wordt toegepast in een zeer geringe dikte van 1,14 mm. Is goed bestand tegen chemische, temperatuur, en klimaatsinvloeden en goed lasbaar dmv hete lucht de folie is chloor en weekmaker vrij. De TPO dakbanen zijn in diverse breedte en  kleuren leverbaar zo zijn grijs en coolblack standaard kleuren. TPO dakbanen zijn zeer geschikt voor zowel mechanische als geballaste daksystemen. 

Wat is een EPDM Folie 
EPDM staat voor de afkorting Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Het product bestaat uit 35% elastomeer rubber en voor het overige deel uit roet, vulkanische middelen en weekmakers. EPDM is een zeer geschikt voor vijvers en daktuinen, en geballaste daksystemen, heeft een zeerlange levensduur en is goed bestand tegen wortel doorgroei,zure regen, chemische en biologische invloeden. De membraam kan in een stuk geleverd worden in elke vorm van het dak. De lasnaden worden op de fabriek vervaardigd, de details worden ter plaatse uitgevoerd. 

Voordelen van Kunststofdakbedekkingen

– Bijna geen brandgevaar tijdens verwerking doordat er geen open vuur aanwezig is, het product  wordt gelast (Föhnen) door middel van hete lucht.
– Is relatief licht van gewicht daardoor zeer geschikt voor lichte dakconstructies.
– Is UV en Ozon bestendig
– Is niet onderhevig aan biologisch,chemisch of industrieel invloeden.
– Is geschikt voor zowel  platte als hellende daken, dakterrassen en daktuinen maar bovenal, de veel langere levensduur van kunststofdakbedekking is een financieel voordeel.